ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Αποτελείται από κατακόκκινη άμμο και αργιλώδη βράχια, που κάνουν το Ξι ένα μοναδικό, εξωτικό τοπίο. Η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Η παραλία Μέγα Λάκκος ξεχωρίζει όπως αυτή του Ξι για την κόκκινη άμμο της. Πρόκειται για παραλία με ρηχά πεντακάθαρα νερά κατάλληλη για παιδιά πολύ καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και ταβέρνες και καφετέριες που μπορείτε να επισκεφτείτε μετά το μπάνιο σας.

Οι Πετανοί αποτελούνται από λευκό ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η διαδρομή για την παραλία είναι μοναδική. Ξεκινώντας από το Ληξούρι και όσο πλησιάζετε στη παραλία θα μείνετε άφωνοι από την μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνες και καφετέρειες μπροστά στη θάλασσα.

Πρόκειται για ήσυχη παραλία στη χερσόνησο Παλλικής, η οποία διαθέτει και μαρίνα την Πόρτο Αθέρα για όσους έχουν σκάφος. Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία με καταγάλανα καθαρά νερά, ιδανικά για κολύμπι.

Για να φτάσετε στην Πλατιά Άμμο στην Παλλική, θα χρειαστεί να κατεβείτε περίπου 400 σκαλοπάτια. Είναι παραπάνω από βέβαιο όμως πως θα αναφωνήσετε “άξιζε τον κόπο”, μόλις βουτήξετε στα καταγάλανα νερά. Θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς.Τα νερά είναι καταγάλανα και διαυγή, όσο κολυμπάτε μπορείτε να βλέπετε το βυθό, κι ας είναι τριάντα μέτρα πιο κάτω. Βρίσκεται στο βάθος ενός κόλπου, με απόκρημνους βράχους να κάνουν το τοπίο άγριο και επιβλητικό. Μικρά και μεγάλα άσπρα βότσαλα την αποτελούν, ενώ σε κάποια σημεία είναι τόσο μικρά που μοιάζουν με άμμο.

Η παραλία Άβυθος βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλιγάτα και απέχει 10χλμ. από το Αργοστόλι. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για μια παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά. Χωρίζεται στα δύο από ένα μεγάλο εντυπωσιακό βράχο και έχει υπέροχη θέα προς το νησάκι Δίας. Έχει βραβευθεί πολλές φορές με «Γαλάζια Σημαία», για την καθαρότητα των νερών της.

Η φυσική προέκταση του Μακρύ Γιαλού είναι ο Πλατύς Γιαλός, με τον οποίο χωρίζονται μόνο από λίγα βράχια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εφικτή η διέλευση από την μια παραλία στην άλλη, είτε περπατώντας, είτε κολυμπώντας. Έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Μακρύ Γιαλό και θα σας προτείναμε να τις επισκεφτείτε και τις δύο την ίδια μέρα. Δεν θα μπορούσε να μην βραβευτεί και αυτή η παραλία με γαλάζια σημαία. Η θέα προς τη δυτικές ακτές είναι υπέροχη. Απολαύστε το μπάνιο σας στα διάφανα νερά και τον ήλιο στη λεπτή της άμμο.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, βρίσκεται η παραλία Μακρύς Γιαλός. Όπως μαρτυρά και το όνομά της πρόκειται για μια παραλία μεγάλη σε έκταση, αμμώδης, χωρίς βότσαλα ή βράχια, και με πεντακάθαρα νερά. Η παραλία διαθέτει beach bar, εστιατόριο και παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ. Κάθε χρόνο βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία του ΕΟΤ.

Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει 8 χλμ. από την Αγία Ευφημία, 3 χλμ. από το χωριό Διβαράτα, και γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς και κάθε χρόνο βραβεύεται με την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ. Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο, καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα.

Η παραλία Άμμες είναι η πιο κοντινή παραλία στο χωριό Σβορωνάτα της Λειβαθούς. Είναι αμμώδης, με ψιλή κοκκινωπή άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού κολπίσκου, που την προφυλάσσει από το κύμα, είναι ιδανική για παιχνίδι με την άμμο και τη θάλασσα και γι’ αυτό προτιμάται από οικογένειες με μικρά παιδιά.


 

< id="block-block-51" class="widget block block-block " >

map

     amea

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 140%